Maradj még

Így ver át a legtöbb tippadó oldal

Tapasztalt, tanácsot kereső sportfogadók már régóta jól tudják, hogy milyen nagy arányban megbízhatatlanok a tippadók. Nehéz kiválasztani és megtalálni azokat a forrásokat, melyek nyíltnak és őszintének bizonyulnak. Következzen egy kis felsorolás, melyben megpróbálunk támpontokat adni ahhoz, hogy a jövőben könnyebben lehessen kiszűrni ezeket a kamuzós oldalakat, személyeket.

Hatékonyság

A legtöbb ilyen tippadó egyszerűen kozmetikázza vagy egyenesen pofátlanul feljavítja tippjei sikerességének statisztikáit. Hiszen nem tesz jót az üzletüknek, ha a szerencsejátékosok látják, hogy az ilyen kamus oldalak sem ügyesebbek semmivel vagy netalán még rosszabb hatékonysággal próbálják megjósolni, hogy egy-egy meccsen mi fog történni, mint egy átlagos sportfogadó. Sokan, akik ingyenes tippeket is megosztanak, gyakran törlik az erről szóló posztokat, miután balul sül el a dolog. Ha azt írják, hogy a bejött tippjeik aránya meghaladja a 70%-ot, oddsátlaguk pedig a 3-at, akkor az már minimum felettébb gyanús.

Tipptörténet hiánya

Az is árulkodó jel, ha valahol nem látunk komolyabb tipptörténetet, vagyis nem tudjuk, hogy a múltban milyen sikeresen működtek, legalábbis, ha hiteles adatokat adtak meg. Egy rövid (vagy semekkora) tipptörténetet könnyebb összerakni és meghamisítani.

Hamisítás

Sok ilyen oldal internetről vagy más helyekről másol, tölt le és használ fel jogosulatlanul előzőleg feltöltött tippmixszelvényeket, melyeket aztán saját teljesítményét bizonyítandó referenciaként tüntet fel a felületén. Ugyanígy jellemző nemzetközi bukmékeroldalakon regisztrált profilok kimutatásának a meghamisítása is. Például valami horribilis összeget írnak egyenleg, tét vagy nyeremény gyanánt, az ügyesebbek még magát a fogadást is képesek utólag beilleszteni. Az ilyen “screenshotokon” azonban a hozzáértő szem láthatja, hogy manipuláltak, például a karakterek, számok formátuma nem pont olyan, mint egy valódi szelvényen, egyenlegen.

Többfajta tippsor

Főleg sms-ekkel operáló tippadóknál fordul elő az, hogy több, különböző fajta tippsort küldenek az előfizetőknek, egyiknek ezt, másiknak azt, azon az alapon, hogy valamelyik tippkombináció csak jobban sikerül, és így kevesebben pártolnak el tőlük, illetve mindig a legjobban elsült variációt oszthatják meg utólag az emberekkel, így hatékonyabbnak tűnnek.

Kamureklám

Egyre gyakrabban előfordul, hogy fiktív, kamu profilokat csinálnak pl. Facebookra, amelyekkel pozitív hangnemben kommentálják, dicsérik az adott oldal vagy illető teljesítményét, de legalábbis felhívják a tippadóra a figyelmet. Így hitetik el, hogy valódi emberek valóban elégedettek az adott tippszterrel, pedig az ilyen profil mögött jellemzően a kérdéses tippadók vannak, ilyen módon reklámozva magukat. Egy ilyen Facebook-felhasználónak gyakran nincs profilképe, vagy ha van, az az internetről leszedett tucatfotónak tűnik. Érdemes rákeresni a Google-ön ezekre a képekre (egérkattintással ráhúzzuk a képet a Google képkeresőjére), és ha van találat, főként, ha a találatnak egyértelműen semmi köze a hamis profilhoz, az sok jót általában nem jelent. Az ilyen accountok névjegye és idővonala is szegényes (ha az idővonalon ismeretlennek tűnő, külföldi profilok posztolnak közeli kapcsolatra nem utaló hangnemben, az se igazán számít hitelesnek), illetve kevés - vagy épp feltűnően sok - ismerősük van. Ha ilyen profillal találkozunk, ne vegyük készpénznek azt, amit mond.

Tuti tippek

Számtalanszor találkozhattunk már a “tuti tippek” kifejezéssel is. Nos, nem léteznek tuti tippek, hiszen akkor nem lenne szerepe se a szerencsének, se a csapatoknak, versenyzőknek, a szerencsejáték pedig nem így működik.

Fixed matches

Jó pár szereplő van a piacon, amely “fixed matches”-eket, bundázott mérkőzésekre vonatkozó “tuti” tippeket ígér. Igen, léteznek bundameccsek (bár nem túl nagy számban), de az a nagyon szűk kör, amely tudomást szerez az ilyenekről, nem fogja a lebukást kockáztatni azzal, hogy fűnek-fának kínálgatja eket az információkat.

Anonimitás

Azon tippadók, akiknek van weboldaluk, de amögött nincsen üzemeltető cég, vagy legalábbis nincsenek kiírva cégadatok, illetve elérhetőség, azok valószínűleg nem akarják, hogy felismerhetőek és elszámoltathatóak legyenek, tehát minden bizonnyal rejtegetnivalójuk van. Jellemzően a Paysafe Card egy teljesen anonim online fizetési lehetőség, ha valaki csak ilyen befizetési módot biztosít, az a jog számára is teljesen anonim akar maradni.

Háttér hiánya

Ha nincs weblapjuk - vagy legalábbis nincs eléggé igényes és összetett weboldaluk -, az se jó jel, hiszen vagy nem akarnak beruházni ilyenre, tehát nem veszik elég komolyan a dolgot, vagy nem tudják megfizetni, tehát nem túl sikeresek. Ha hibás vagy hiányzik az általános szerződési feltételek, illetve az adatvédelmi szabályzat dokumentuma, az minimum gondatlanság, de könnyen lehet, hogy direkt nem teszik ki, mivel rosszban sántikálnak.

Sok csaló szeretne tehát hazugságokkal minél
több pénzt legombolni rólunk, érdemes
jól megválogatni, hogy milyen szolgáltatóba fektetjük a bizalmunk!

Oszd meg Te is ismerőseiddel,
hogy ne váljanak áldozattá!Belépés


Vagy adataid megadásával:
Regisztráció