Maradj még

Arbitrázs-sportfogadás

A sportfogadási arbitrázs teljesen más, mint a hobbiszerű, izgalmakat kereső, szurkolói szemléletű fogadás. Ebben nincs semmi kockázat, sportszeretet vagy kihívás, ez szimplán matematika. Különböző bukmékeroldalakon történő, párhuzamos fogadásokat jelent, és minden egyes esetben nyereséggel jár, mivel a mérkőzések összes lehetséges kimenetelével számol.

Az arbitrázs a tőzsdéről ismert fogalom: ez különböző piacokon, kockázatmentes és nyereséges kereskedési lehetőségeket jelent az árfolyamkülönbségek kihasználásával. Mint ahogy a Sportfogadási stratégia pontban írtuk, a sportfogadás is tekinthető egyfajta pénzügyi piacnak. Egy kis továbbgondolással, az arbitrázsos "kereskedés" miért ne működne ezen a piacon is?

Milyen az arbitrázsfogadás?

Ha egy fogadási oldalon belül szeretnénk egy adott meccs mindhárom kimenetelére (hazai, vendéggyőzelem, döntetlen) tenni, akkor összességében biztosan veszteséggel zárnánk, hiszen az irodák sem akarnak pénzt veszíteni, direkt úgy alakítják az oddsokat, hogy mindenképp profittal zárjanak. (paybackráta)

Nézzünk egy példát:

Hazai győzelem oddsa: 2.5
Döntetlen oddsa: 3.1
Vendéggyőzelem oddsa: 3.2

Ahhoz, hogy minél jobban jöjjünk ki a fogadásból, hogy minimalizáljuk a veszteséget, a kimeneteltől függetlenül, a következőképp tennénk meg tétjeinket (1000 Ft-ból):

386-ot az 1-esre
312-t az X-re
302-t a 2-esre

Így ha az otthoni csapat nyer: 386*2.5=965, ha egyik se: 312*3.1=967, ha a vendég: 302*3.2=966 a nyereségünk. Nyilvánvalóan egyik sem éri el az 1000-et, így veszteséggel zárunk mindenképp.

Ha viszont körbenézünk, a különböző fogadóirodák eltérő oddsokat kínálnak. A megfelelő bukmékeroldal megfelelő kimenetelénél szereplő oddsokat kombinálva már nyereséggel zárhatjuk az adott mérkőzés összes lehetséges eredményét megrakva. Például így:

X fogadóoldal oddsai:
1: 2.65; X: 3; 2: 3.15

Y fogadóoldal oddsai:
1: 2.3; X: 3.3; 2: 3.2

Z fogadóoldal oddsai:
1: 2.4; X: 3.05; 2: 3.4

Az arbitrázsos fogadás így nézne ki: 386*2.65=1022 (X fogadóoldalnál tesszük meg a hazait), 312*3.3=1029 (Y fogadóoldalon rakjuk meg az X-et) és 302*3.4=1026 (Z fogadóoldalon tesszük fel a vendégre).

Tehát bármi lenne a meccs vége, mi pluszban lennénk. Egyetlen mérkőzésből általában arányaiban nem jön be nagy nyereség, de biztos és könnyű pénzről van szó, és a tét, valamint a ráfordított idő növelésével, ez is feljebb tornászható.

Egyes fogadóirodák tetemes nyereség után korlátozhatnak adott felhasználókat, pl. maximalizálhatják az általuk tehető tétek összegét, de ezeket az akadályokat is át lehet hidalni.

Megéri kihasználni a számlanyitáskor járó kezdőbónuszokat, illetve a rendszeresen jelentkező kockázatmentes akciókat is.

A számlanyitásokhoz és magához az arbitrázshoz persze némi tőke is szükséges. Továbbá kissé körülményesnek tűnhet a folyamat, miszerint számos fogadóirodánál kell számlát vezetni, figyelmesen klikkelgetni, illetve az a tény, hogy gyakran viszonylag nagy tétből viszonylag kis profitot hoz, de ha belegondolunk, hogy nincs benne semmiféle kockázat, és ha idővel növelni tudjuk a tétet, nő a haszon is, valamint kényelmesen intézhető otthonról az egész művelet, szerintünk könnyű befektetés, jövedelem-kiegészítés. Az átlagos és biztos hozam egy arbitrázs fogadáson: 3-5%, de akadnak néha bőven 10% felettiek is. (Ha a bankok által biztosított 2-3%-os éves kamatra gondolunk, ez egy 90 perces focimeccs alatt annyira nem rossz befektetés.)

Arbitrázscsoportunk tagjainak rendszeresen küldjük a jelentősebb profitlehetőséget kínáló meccsekkel kapcsolatosan a konkrét irodák konkrét oddsai mellett szereplő fogadási tételek felsorolását. Felhasználóinknak csak annyi a dolguk, hogy belépnek az egyes oldalakra, megteszik a téteket, és bezsebelik a hasznot.

Arbitrázstippek kalkulátorral:

Pár javaslat a sikeres arbitrázshoz:

Állj készen mindig, és légy gyors! Az oddsok folyamatosan változnak, amint kiküldjük az e-mailt, lehet, hogy mindössze egészen rövid idő áll a rendelkezésedre, hogy a megfelelő nyereményszorzót kihasználd.

Emellett pedig körültekintőnek is kell lenned: ellenőrizd le az oddsokat, mielőtt megrakod a téteket!

A fogadási irodák persze nem szeretnek pénzt veszteni, ezért sokszor előfordul, hogy megpróbálják kiszűrni az arbitrázzsal foglalkozókat, hogy korlátozzák őket. Néhány jó tanács annak érdekében, hogy ne akadj fenn a szűrőn és hosszú távon is eredményesen növelhesd egyenleged:

Mindezeket átgondolva talán göröngyösnek tűnhet az arbolók útja, de ha mindent jól csinálsz, semmi nem állhat a boldogulásod útjába!

Kövess minket Facebookon!

Hogy ne maradj le a sportfogadással kapcsolatos érdekes eseményekről.

Kedvelőink között rendszeresen ingyenes havi tagságot sorsolunk ki!

Oszd meg Te is ismerőseiddel!


Belépés


Vagy adataid megadásával:
Regisztráció